
ინგრედიენტები
ორაგული – 700 ან 800 გ (თავისი კანით)
დანაყილი ნიორი – 2 კბილი
ზეთი – 1 სკ
ბრინჯის ძმარი – 0.3 ჭიქა (ან ვაშლის ძმარი)
პილპილის მარცვლების მიქსი – 2 ჩკ
სოიოს სოუსი
მარილი
მწვანე ხახვი
მომზადების წესი
თევზის ფილე 4 ნაწილად დავჭრათ. ძმარი, ზეთი, მარილი, ნიორი და პილპილის მარცვლები ერთად ავურიოთ, წავუსვათ თევზის ნაჭრებს და ასე ამასობაში გავახუროთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. თევზი დავდოთ თუნუქის ფურცელზე კანით ქვემოთ და შევდგათ ღუმელში 7-10 წუთის განმავლობაში. მზა კერძს მოვაყაროთ მწვანე ხახვი და სეზამის მარცვლები. ძალიან უხდება სოიის სოუსი
წყარო: gemrielia.ge