ინგრედიენტები
- კომბოსტო – 250 გ
- კარტოფილი – 3.5 ცალი
- ხახვი – 1 თავი
- სტაფილო – 1 ცალი
- ჭარხალი – 1 ცალი
- გოგრა – 200 გ
- ნიორი – 2.5 კბილი
- ბულიონი ან წყალი – 2.5 ლ
- მწვანილი
- მარილი
- მზესუმზირის ზეთი – 30 მლ
- სანელებლები:
- დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი
მომზადების წესი
მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. ქვაბში ჩაასხით ბულიონი ან წყალი, დაამატეთ გემოვნებით მარილი, სანელებლები და დაფნის ფოთოლი. ქვაბი დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. როდესაც წყალი ადუღდება, დაამატეთ დაჭრილი კომბოსტო. დაახლოებით 7-10 წუთის შემდეგ დაამატეთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი და მოხარშეთ ყველაფერი, სანამ კარგად არ მოიხარშება. ამ დროს ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მოათავსეთ გახეხილი სტაფილო და კუბებად დაჭრილი ხახვი. შეწვით ბოსტნეული დარბილებამდე, შემდეგ კი დაამატეთ გახეხილი ჭარხალი. შეწვით ყველაფერი ერთად, შემდეგ კი დაამატეთ კუბებად დაჭრილი გოგრა და კიდევ 4-5 წუთი შეწვით. ტაფაზე მომზადებული ბოსტნეული გადაიტანეთ ქვაბში და გააგრძელეთ სუპის ხარშვა, სანამ ყველა ინგრედიენტი არ მოიხარშება. მომზადების დასრულებამდე რამდენიმე წუთით ადრე დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და დაქუცმაცებული ნიორი. გოგრიანი ბორში მზადაა!
წყარო: gemrielia.ge